ANUNT PUBLIC

Avand in vedere modificarile aduse articolului art. 27 alin. (21) din Legea nr. 18/1991 cu modificarile si completarile ulterioare, si luand m considerare dispozitiile art II al Legii nr. 123/2023 care stipuleaza:

,, in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi detinatorii sau mostenitorii terenurilor prevazuti la art. 27 alin. (21) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pot depune cerere personal sau prin posta. cu confirmare de primire, pentru emitera titlului de proprietate.”

aducem in atentia cetatenilor Comunei Corbii Mari faptul ca termenul maxim pana la care persoanele indreptatite conform art. 27, alin(21) din Legea nr. 18/1991- legea Fondului Funciar, pot depune cerere este 18 noiembrie 2023.

Extras Legea nr. 18/1991-art 27 alin. (21) Detinatorii sau mostenitorii acestora care nu s-au inscris in cooperativa agricola de productie, nu au predat sau nu Ii s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei judetene emiterea titlului de proprietate in conditiile prezentei legi, astfel :
a) daca detinatorii sau mostenitorii acestora figureaza cu terenul in registrele agricole sau registrele cadastrale si in evidentele fiscale;
b) pentru terenul in cauza nu a fost deschisa carte funciara in baza Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de catre alte persoane si nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.”